Hieroja Carita

 

koulutettu hieroja ja urheiluhieroja

Carita Kanteleinen

Koulutettu hieroja & urheiluhieroja

Minusta lyhyesti

Urani tuntuvat vaihtuvan joksikin muuksi kymmenen vuoden sykleissä. Olen toiminut mm. myyntitehtävissä vaate- ja it aloilla, assistenttina, esimiehenä, kouluttajana, graafisena suunnittelijana, kustannusosakeyhtiön toimitusjohtajana, luennoitsijana ja kokemusasiantuntijana. Jokaisen syklin tullessaan loppuunsa on muutos liittynyt jollain tapaa kasvuuni ihmisenä. Uteliaisuus, rohkeus ja pyrkimys eteenpäin, ovat olleet värikkään työurani ja elämäni kantavia voimia. Kolhuilta ja kirveleviltä epäonnistumisiltakaan en ole välttynyt. Jokainen murros on kuitenkin tehnyt minusta lopulta onnellisemman ihmisen, mutta yksin se ei ole onnistunut. Tänä päivänä toimintani elämäni kaikilla osa-alueilla kiteytyvät ystävällisyyteen ja kestävään kehitykseen. Oma matkani ihmisyyden ihmetyksen äärellä on lopulta johtanut minut siihen päätökseen että haluan omalta osaltani olla tarjoamassa korjaavia kokemuksia niitä tarvitseville. Psykologian opintoja pohdittuani päädyin valitsemaan manuaaliterapeuttisen lähestymistavan. Tämä päätös oli oikea. Keho on ihmeellinen!

Vapaa-ajallani minut voi löytää puutarhasta, metsästä, minkätahansa vesistön ääreltä, avannosta, taidetta tekemästä, lukemasta, lenkkeilemästä, painoja nostamasta, olla möllöttämästä, kumppanini kainalosta, lapsia ja eläimiä hoitamasta.

Koulutukseni terveyden- ja hyvinvoinninaloilta

Olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi ja urheiluhierojaksi Suomen Urheiluhierojaopistosta kesäkuussa 2021. Minut palkittiin stipendillä osoituksena periksiantamattomuudesta, intohimosta alaa kohtaan ja aktiivisesta tuntikäyttäytymisestä.

Koulutettuna hierojana olen Valviran rekisteröimä terveydenhoitoalan ammattihenkilö ja tietoni voi tarkistaa julkiterhikistä.

2018 TA 101 -johdanto transaktioanalyysiin, TA instituutti

2019 Synnytysdoulien peruskurssi, Doulakka

2021 Koulutettu hieroja & urheiluhieroja, SUHO

2022 Meditaatio-ohjaaja, Yoga Alliance

2024 Raskaushierontakoulutus, SUHK

Tulossa 2024 Terapeuttisen harjoittelun koulutus, SUHO

Tulossa 2024 TMD Purentalihashierontakoulutus, SUHO

Kehitän itseäni opiskelemalla uutta ja ylläpidän ammattitaitoani aktiivisesti mm. lukemalla ammattikirjallisuutta sekä ajankohtaisia tutkimuksia.

Koulutuksia ja luentoja

Minulla on pitkä kokemus oman elämän ongelmakohtien psykoterapeuttisesta prosessoinnista. Vaikka psykoterapiaa ei voi varsinaisesti nostaa työ- / koulutuskokemuksen rinnalle on 13 vuoden aikana kumuloitunut psykoedukaatio, työkalut ja psykoterapeuttisen työskentelyn kautta tiedon kokemuksellinen sisäistäminen asioita, joista myös asiakkaani hyötyvät vastaanotollani. Näiden pitkälle vietyjen prosessien kautta minulle on kehittynyt kyky kohdata ihmisisä vaikeiden asioiden äärellä turvallisesti.

Huomautan, että vaikka minulla on terapeuttisia valmiuksia, en tarjoa psykoterapiaa. Voin kuitenkin tarvittaessa auttaa tunnistamalla avun tarpeen ja ohjaamalla eteenpäin asianmukaiselle ammattihenkilölle sekä neuvoa esimerkiksi psykoterapiaan hakeutumisen prosessissa.

Olen toiminut aktiivisesti yhteiskunnallisen vaikuttamisen kentällä tekemällä emotionaalisen traumatisoitumisen ja dissossiaatiohäiriön aihepiirejä tunnetuksi suurelle yleisölle sekä luennoimalla sosiaali- ja terveydenhoitoalojen ammattilaisille. Olen ollut mukana perustamassa Suomen trauma- ja dissossiaatioyhdistys Disso ry:tä.

Kokemusasiantuntijaluentoja emotionaalisen traumatisoitumisen ja dissosiaatiohäiriön aihepiireistä:

2016 The International Congress of the European Society for Trauma and Dissociation, Bern, Sveitsi

2018 7th European Conference on
Mental Health, Split, Kroatia

2018 Valtakunnallinen trauma- ja kriisikonferenssi, Helsinki, Suomi

2019 8th European Conference on
Mental Health, Belfast, Pohjois-irlanti Keynote-puhujana

2017 – 2019 luentoja eri terveydenhoitoalan organisaatioissa ja koulutuksissa mm. TYKS, TAYS, Oulun yliopisto

Minulta voi tiedustella luennointi tai koulutus mahdollisuutta esimerkiksi seuraavissa aihepiireissä:

  • Turvallisuuden merkitys kohtaamistyössä.
  • Miten säilyttää oma sisäinen turva kohtaamistyössä.
  • Hieronnan mahdollisuudet korjaavana kokemuksena.
  • Hieronta vakauttavan työskentelyn tukena.
  • Omien vireystilojen tunnistaminen.
  • Traumainformoitu kohtaaminen ja hoitaminen.

Terapeuttinen lähestymistapani

Palvelen manuaaliterapeuttisin keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa. Omaan kokemusta myös eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla on erityistä kykyä kohdata ihmisiä, joilla on vaikeita elämänkokemuksia, ja asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä. 

Identiteettini manuaaliterapeuttina pohjautuu turvalliselle vuorovaikutukselle. Pyrin luomaan läsnäolollani ja kosketuksella sellaisen turvallisen tilan, joka mahdollistaa asiakkaalle hetkeen pysähtymisen ja voimaantumisen. Nämä asiat ovat olennaisia elementtejä hyvän vasteen saavuttamiseksi riippumatta hoidon tavoitteesta tai ihmistyypistä.

Tervetuloa hierontaan

Vastaanotto sijaitsee Nurmijärven kirkonkylän keskustassa osoitteessa Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi.

Palvelut

Klassinen hieronta
Urheiluhieronta
Raskausajan hieronta
Postpartum -hieronta
Purentalihashieronta (alkaen 13.5.)
Kuntoutusharjoitteiden ohjaus
Turvallinen kohtaaminen
Terapeuttinen kosketus

Käyntiosoite:

Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Klikkaa reitti!

Yhteystiedot:

040 5959 782
carita@hierojacarita.fi