Carita Kanteleinen

Blogi

Ilmoittautuminen parihieronta kurssille 2.10.2021
Ilmoittautuminen parihieronta kurssille 2.10.2021

Kurssin tavoitteena on…

-Oppia hierontatekniikoita, joiden avulla hieronta on kotioloissakin mielekästä, eivätkä kädet väsy.
-Oppia tunnistamaan erilaisia hermostollisia tiloja itsessä ja kumppanissa.
-Oppia tunnistamaan miten toisen tunnetila vaikuttaa omaan tunnetilaan.
-Oppia keinoja hallitsemaan omaa tunnetilaa, ja saada työkaluja oman vireystilan säätelyyn.
-Oppia asettumaan rauhallisuuden ja turvallisuuden tilaan yhdessä kumppanin kanssa, hengityksen, kosketuksen ja läsnäolon kautta.

Kurssin sisältö pohjautuu tutkittuun tietoon ja kehoterapeuttisiin menetelmiin.

Kurssin päämäärä on lisätä läheisyyttä, mahdollistaa oivalluksia, antaa työkaluja palautumiseen erilaisista stressitiloista ja antaa tilaa yhteiselle rauhoittumiselle.

Anna palautetta!
Anna palautetta!

Oletko ollut hoitopöydälläni ja pitänyt saamastasi hoidosta? Jotta minun on mahdollista saada tarjoamani palvelut mahdollisimman monen mahdollisen asiakkaan tietoisuuteen on asiakaspalautteilla iso merkitys. Niiden avulla pystyn myös kehittämään palveluitani....

Selkään sattuu! – Huono työasentoergonomia; mikä ratkaisuksi?
Selkään sattuu! – Huono työasentoergonomia; mikä ratkaisuksi?

Suomessa n. 11% liikkuu suositusten mukaisesti. Meidän kulttuurimme painottaa tehokkuutta ja kiire usein hallitsee työaikaa kuin vapaa-aikaakin. Emme nuku riittävästi, jolloin kehomme on jatkuvassa stressitilassa eikä pääse palautumaan ja elintavat muutoinkin ovat vähintään epäsäännölliset. Ehkä jo tästä voimme päätellä millaisella pohjalla yleinen hyvinvointimme kiikkuu. Ja jos tälläiset asiat luovat pohjan kaikelle toiminnalle emme voi olettaa ratkaisevamme niistä syntyneitä ongelmia laittamalla rikkinäisen perustan päälle välineitä.

Suunta on oikea
Suunta on oikea

Mielestäni manuaaliterapeuttinen hoitokokemus on parhaimmillaan dialoginen tapahtuma, joka voimauttaa hoidettavaa ja hoitajaa.

Tänään sain ensimmäisen kokemuksen sellaisesta hoitotilanteesta, jonka vuoksi lähdin alalle. Sen mahdollisti se, että loin puitteet hoitotilanteen ympärille itse. Sain vahvistuksen niille ajatuksille joita olen pitkään mielessäni pyöritellyt.

Polyvagaalinen teoria – Turvallisuuden merkitys pähkinänkuoressa
Polyvagaalinen teoria – Turvallisuuden merkitys pähkinänkuoressa

Se miten hierojina kohtaamme asiakkaan ja kuinka pystymme ylläpitämään turvallisuuden tunnetta / -tilaa, kosketuksen ja läsnäolomme kautta on avainasemassa onnistuneessa hoitoprosessissa. Hieronnasta syntyvää psykofyysistä vastetta ei siis kannata aliarvioida. Mielestäni tästä Polyvagaalisesta näkökulmasta käsin mm. hierojan ammatilla on mahdollisuus kehittyä tulevaisuudessa yhdeksi tärkeäksi osaksi moniammatillista yhteistyötä, jota hoitoalalla enenevissä määrin tarvitaan kokonaisvaltaista hyvinvointia tavoittelevien tulosten aikaansaamiseksi.

Hieronnan vaikutuksista
Hieronnan vaikutuksista

Erilaisiin manuaalisiin terapioihin, kuten hierontaan liittyy valtavasti uskomuksia. Uskomuksista tulee helposti vakuuttavan ”asiantuntijan” lausumina totuuksia. Yksi painava syy sille miksi valitsin juuri Suomen urheiluhierojaopiston kouluttautuakseni hierojan ammattiin oli siinä että kyseinen opinahjo painottaa koulutuksessaan ajankohtaista tutkittua tietoa. Sopivan ravistelevaa oli kuulla että tämä ala valtaosin toimii noin 20 vuotta vanhan tiedon varassa. Tämä herätti minussa valtavan kiinnostuksen tutkia ja pohtia hieronnan ilmiöitä sekä omia käsityksiä tarkemmin.

voi hyvin

Liike.Lepo.Ravinto

.kosketus

Toimipaikat & ohjeet

Nurmijärven toimipisteeni

sijaitsee Fitness Club Nurmijärven yhteydessä, osoitteessa Keskustie 5, 01900 Nurmijärvi.

Vieressä on linja-autoasema, taksiasema ja paljon parkkitilaa. Sisäänkäynti klinikalleni on Ravintola Ismetin vasemmalta puolelta. Soita tarvittaessa 040 5959 782. Muistathan käyttää parkkikiekkoa.

Varaa aika Nurmijärven toimipisteeseen tästä.

Keravan toimipisteeni 

sijaitsee FysioStudiolla osoitteessa Koivikontie 10, 04260 Kerava. Tänne minulle on mahdollista varata aikoja parittomina viikkoina torstaisin ja perjantaisin. Samoissa tiloissa toimii useampi fysioterapeutti. 

 Varaa aika Keravan Fysiostudiolle tästä.

Tuusulan toimipisteeni

on kotini yhteydessä, osoitteessa Vanha Ruskelantie 8, 04380 Tuusula. Tunnelmallinen hoitohuone asettuu Tuusulan ja Järvenpään kupeeseen lähelle Vanhankylänniemeä. Talon edestä kulkee suosittu rengasreitti Tuusulanjärven ympäri, joten voit saapua kätevästi myös polkupyörällä. Pihassa on hyvin tilaa autoille. Avoinna sopimuksen mukaan.

Varaa aika soittamalla 040 5959 782 tai laittamalla sähköpostia.

 

Vastaanotot on avoinna liukuvasti ma-pe klo 9-20 tai sopimuksen mukaan. Viikonloppuisin sopimuksen mukaan. Vapaat hieronta-ajat löydät varauskalenteristani. Muistathan valita haluamasi toimisteen.

Aukioloajat koskevat etukäteen tehtyjä varauksia.

Maksaminen

Voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla, Apple paylla ja Google paylla. Voit myös maksaa ePassilla.

Ajan peruminen

Ajan voi perua kahdeksan tuntia ennen varausta. Voit tehdä sen varaussähköpostista löytyvän linkin kautta.  Muissa tilanteissa soita tai lähetä viesti 040 5959 782.

Huom! Peruthan varatun ajan mikäli tunnet esimerkiksi flunssan oireita.

Lue lisää ohjeita täältä.

Jos sinulla on kysymyksiä minulle. Voit täyttää viereisen lomakkeen tai olla yhteydessä sähköpostitse.

 

Hygienia käytännöt

Noudatan Keusoten ja THL:län koronasuosituksia ja pidän maskia hieronnan ajan. Toivon että asiakkaani pitävät myös maskia. Hoitotilat desinfioidaan aina jokaisen asiakkaan välillä ja tiloista löytyy käsidesiä. Kädet tulee pestä ja maski asetettava kasvoille ennen hierontaa.