Palvelut

Palvelen manuaaliterapeuttisin ja terapeuttisen harjoittelun keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa, purentaelimistön kipu-ja toimintahäiriöissä sekä raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä. Omaan kokemusta myös eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla on asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä ja erityistä kykyä kohdata ihmisiä, joilla on vaikeita elämänkokemuksia, pitkittynyt kuormitustila ja/tai kroonistunut kiputila.

Hieronta auttaa tutkitusti

Lievittämällä kipua

Hieronnalla voi olla suotuisia vaikutuksia esimerkiksi harjoituksen jälkeiseen kiputilaan tai muuhun ylirasitustilaan, joka ilmenee kehollisena epämukavuutena tai kipuna.

Parantaen liikelaajuuksia

Hieronnalla ja erilaisilla mobilisoivilla manuaaliterapeuttisilla tekniikoilla voidaan hetkellisesti parantaa liikelaajuuksia. Tästä voi olla hyötyä toimintakyvyn palauttamisessa ja kuntoutusharjoitteiden tehokkaammassa suorittamisessa.

Lievittäen stressiä

Hieronta vaikuttaa hermostoomme rentouttavasti. Hieronta alentaa verenpainetta ja palauttaa hermostomme lepotilaan, jolloin esimerkiksi pitkäaikaisesta stressistä tai kivusta johtuneet oireet helpottuvat.

Hieronnalla ei voida

Korjata fysiologiaa

Manuaaliterapialla ei voida korjata kehon luonnollista asentoa, laittaa nikamia paikoilleen, muokata rakenteita tai ryhtiä.

Nopeuttaa fyysistä palautumista

Hieronnalla ei voida nopeuttaa fyysistä palautumista esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen, mutta sen rentouttava vaikutus voi auttaa rasituksen aiheuttamiin oireisiin.

Poistaa kuona-aineita

Hieronta ei vaikuta kehon nestekiertoon, verenkiertoon (paitsi pinnalliseen), aineenvaihduntaan, eikä se nopeuta kuona-aineiden poistumista kehosta.

Klassinen hieronta ja urheiluhieronta

Käytännössä kaikki lääketieteellinen länsimainen hieronta perustuu klassiseen hierontaan. Myös urheiluhieronta. Klassinen hieronta perustuu tietynlaisiin hierontaotteisiin, joita yhdistellään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Urheiluhieronnassa korostuu anatomian, erilaisten urheilulajien fyysisten vaikutusten ja harjoituskausien tuntemus, joiden perusteella hieroja voi päätellä tarvittavia manuaaliterapeuttisia toimia. Klassisten hierontaotteiden lisäksi urheiluhieronnassa usein käytetään erilaisia liikelaajuutta parantavia ja kipua helpottavia harjoitteita, venytyksiä ja liikkuvuutta parantavia manuaaliterapeuttisia tekniikoita. Hierontaan kuuluu myös olennaisesti kuntoutusharjoitusten suunnittelu ja ohjaus, sekä tarvittaessa ohjaaminen jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

Klinikallani yhdistelen kaikkea osaamistani tarpeen mukaan.

Palvelen myös odottavia ja synnyttäneitä äitejä. Voit lukea lisää raskaushieronnasta ja synnytyksen jälkeisestä hieronnasta täältä.

Turvallinen kohtaaminen ja traumainformoitu lähestymistapa

Rasitustekijöiden tunnistamien

Voimavaralähtöinen työskentely

Muutoksen kestävä suunnittelu

Palvelut

Klassinen hieronta

Urheiluhieronta

Purentalihashieronta TMD

Raskausajan & postpartum hieronta

Terapeuttinen harjoittelu & kuntoutusharjoite ohjaus

Carita Kanteleinen, koulutettu hieroja & urheiluhieroja

Vastaanotto sijaitsee Nurmijärven kirkonkylän keskustassa osoitteessa Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi. Kiinteistön pihalla on paljon parkkitilaa. Sisäänkäynti klinikalleni on yhteinen Nurmijärven tanssiopiston kanssa. Saapuessasi vastaanotolle paina oven summeria.

Voit maksaa yleisimmillä maksukorteilla ja hyvinvointieduilla. (epassi, smartum, edenred, eazybreak) Hyvinvointiedulla maksaessasi hintoihin lisätään 3€. Lahjakortteja on myös saatavilla.

Hinnasto

Klassinen hieronta & urheiluhieronta

 • Hieronta 30min. 37€
 • Hieronta 45min. 47€
 • Hieronta 60min. 62€
 • Hieronta 90min. 82€
 • Kotikäynti alk. 125€

Ensikäynnin suositusaika on 60min. Kotikäynnit suunnattu liikuntarajoitteisille ja sovitaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Raskausajan & postpartum hieronta
Purentalihashieronta TMD

 • Hieronta 45min. 55€
 • Hieronta 60min. 69€
 • Hieronta 90min. 90€
 • Kotikäynti alk. 150€

Ensikäynnin suositusaika on vähintään 60min. Kotikäynnit sovitaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Hyvinvointi ohjaus & kuntoutusharjoitteiden ohjaus / terapeuttinen harjoittelu

 • Keskustelu ja ohjaus 60min. 62€
 • Keskustelu ja ohjaus 90min. 82€
 • Kotikäynti alk. 125€

Keskustelu apua ja ohjausta pitkään jatkuneeseen kuormitustilaan, hankalaan elämäntilanteeseen, elämänmuutoksen tueksi. Ohjausta fysioterapeutilta saatujen kuntoutusohjeiden toteutukseen. Terapeuttista harjoittelua ja kuntoutusharjoiteohjelman laadinta.

Palvelut

Klassinen hieronta
Urheiluhieronta
TMD Purentalihashieronta
Raskausajan hieronta
Postpartum -hieronta
Kuntoutusharjoitteiden ohjaus
Turvallinen kohtaaminen

Käyntiosoite:

Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Klikkaa reitti!

Yhteystiedot:

040 5959 782
carita@hierojacarita.fi

#ihantalo 🤍