Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta ovat hyviä ja turvallisia keinoja tukea äidin hyvinvointia raskauden kaikissa vaiheissa ja sen jälkeen. Hieronnalla voidaan lievittää lihas- ja liitoskipuja, rentouttaa kehoa, parantaa liikelaajuuksia ja lievittää stressin oireita. Hieronta lisää oksitosiinin määrää kehossa, joka on erityisesti synnytykseen valmistautuvalle äidille ja sitä kautta kehittyvälle lapselle hyväksi. Tervetuloa raskaushierontaan ja synnytyksen jälkeiseen hierontaan vastaanotolleni Nurmijärvellä.

Hieronta on turvallista kaikissa raskauden vaiheissa

Hierontahoito suoritetaan aina kiireettömästi äidin tuntemuksia kuunnellen kylkiasennossa. Kehoa tuetaan asianmukaisilla muotoilluilla tyynyillä ja näin varmistetaan, että asento ei rasita mitään kehon osaa ja olo säilyy mahdollisimman rentona. Hieronta itsessään on hidasta ja rentouttavaa. Tarvittaessa voidaan suorittaa hellävaraisia mobilisoivia liikkeitä, jotka helpottavat mm. rasituskipuja ja parantavat nivelalueiden liikkuvuutta. Vastoin yleistä käsitystä: hieronta on turvallinen hoitomuoto kaikissa raskauden vaiheissa, myös ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana

Hieronnan estäviä tekijöitä

On tilanteita jolloin hierontaa ei voida suorittaa tai siihen tarvitaan lääkärin lupa. Näitä ovat:

  •  Akkuutti virus- tai bakteeri-infektio. Hierontaan voi tulla kun on ollut vähintään yksi oireeton päivä.
  • Vuotavat haavat, rikkoutunut iho tai aktiivinen tarttuva ihosairaus.
  • Laskimoveritulppa tai epäilys siitä.
  • Syöpä, pahalaatuinen kasvain tai epäilys siitä. Tälläisessä tilanteessa vain lääkärin luvalla.
  • Aivoinfarkti ja halvaukset. Tälläisessä tilanteessa vain lääkärin luvalla.
  • Akuutti trauma, kuten murtumat, lihas-, hermo- ja nivelsidevammat, palohaavat tai tulehdus.
  • Hemofilia eli verenvuototauti, hieronta saattaa rikkoa hiussuonia ihon alla. Tälläisessä tilanteessa vain lääkärin luvalla.
  • Päihtymys.
  • Suonikohjut eivät estä hierontaa, mutta alueilta, joissa suonikohjuja esiintyy tulee hieronta olla kevyempää.

Raskaushieronnan tai synnytyksen jälkeisenhieronnan estäviä tekijöitä ovat myös:

  • Verenvuoto emättimessä ( pois sulkien alkuraskauden tiputteluvuoto )
  • Lantion tai vatsan alueen JATKUVA kipu tai krampit.
  • Säännölliset alle 5 min. välein tapahtuvat supistukset ennen raskausviikkoa 37.
  • Voimakas turvotus alaraajoissa ei estä hierontaa, mutta turvonnutta aluetta tulee käsitellä hyvin kevyesti.
  • Raskausmyrkytys

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Synnytyksen jälkeen voi tulla hierontaan heti kun siltä tuntuu. Hierontahoito suoritetaan samalla tavoin kuin raskaushieronnassakin kylkimakuulla ja kehoa tuetaan tyynyillä. Mukavilla ja pehmeillä peitteillä varmistetaan, että keho pysyy lämpimänä koko hoidon ajan. Vauvan voi ottaa mukaan ja hoito on mahdollista keskeyttää tarvittaessa esimerkiksi imetyksen ajaksi. Halutessaan vauvan voi nostaa rinnalle hoitopöydälle kainaloon pötköttelemään, mikäli tila sen sallii. Sektio ei ole hierontaa estävä tekijä. Tarvittaessa ohjaan terapeuttisia harjoitteita toipumista tukemaan.

Psykososiaalinen tuki

Identiteettini manuaaliterapeuttina pohjautuu turvalliselle vuorovaikutukselle. Pyrin luomaan läsnäolollani ja kosketuksella sellaisen turvallisen tilan, joka mahdollistaa sinulle hetkeen pysähtymisen ja voimaantumisen. Hieronta voi olla hyvä hetki käsitellä ajatuksia, kysymyksiä ja mahdollisia epävarmuuksia tai pelkoja synnytykseen liittyen. Synnytyksen jälkeen kokemusta voi olla hyödyllistä käsitellä turvallisen ja asiantunevan ammattilaisen kanssa. Kanssani voit turvallisesti ja luottamuksellisesti keskustella kaikista elämään ja ihmisyyteen liittyvistä asioista.

Tervetuloa hierontaan!

Carita Kanteleinen

Palvelen manuaaliterapeuttisin ja terapeuttisen harjoittelun keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa, purentaelimistön kipu-ja toimintahäiriöissä sekä raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä. Omaan kokemusta myös eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla on asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä ja erityistä kykyä kohdata ihmisiä, joilla on vaikeita elämänkokemuksia, pitkittynyt kuormitustila ja/tai kroonistunut kiputila.

Aiheeseen liittyviä julkaisuja

Terapeuttinen harjoittelu

Terapeuttinen harjoittelu

Terapeuttisella harjoittelulla tarkoitetaan aktiivisten ja toiminnallisten menetelmien käyttöä potilaan toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden kaikilla osa-alueilla vaikuttamalla asiakkaan fyysisiin ominaisuuksiin ja kipuun sekä aktivoimalla hänen tietoista suhdettaan kuntoutumiseen (Käypähoito). Eli yksinkertaistettuna: yksilöllisesti suunniteltua ja ohjattua kuntouttavaa liike- ja voimaharjoittelua, jonka tavoitteena on kasvattaa kuntoutettavan toiminnallista kapasiteettia ja vähentää mahdollisia oireita, kuten kipua ja/tai liikerajoitetta. Terapeuttinen harjoittelu saattaa olla sinulle entuudestaan tuttua, mikäli olet käynyt esim. fysioterapeutin vastaanotolla.

lue lisää
TMD purentalihashieronta

TMD purentalihashieronta

Purentalihashierontaa suositellaan erilaisiin purentalihaselimistön toimintahäiriöihin, joiden taustalla on usein kuormitustekijöihin liittyvää ongelmaa. TMD-oireilu on hyvin yleistä ja konservatiivinen hoito, kuten manuaaliterapia ja terapeuttinen harjoittelu tuottaa yleensä hyviä tuloksia oireiden hoidossa.

lue lisää
Päänsärky

Päänsärky

Jotta on mahdollista saavuttaa mahdollisimman hyvä vaste eli kivun lieventyminen, kipukohtausten väheneneminen tai kivun loppuminen on syytä selvittää minkälaisesta päänsärkytyypistä on kyse. Tietämällä mahdollisimman tarkasti minkälaisesta päänsärkytyypistä on kyse, voimme valita kyseisen päänsärkytyypin hoitoon parhaan lähestymistavan. Hyvin usein päänsäryn taustalla on asioita, jotka tulevat selkeästi esiin vastaanotolla haastattelun ja tutkimusten yhteydessä. Joskus oireita ja tilannetta pitää kartoittaa pidemmän aikaa. Hyvin harvoin päänsärkyjen taustalla on vakavaa sairautta, vaikka iltapäivälehtien lööpit haluavatkin pitää meitä varpaillaan. Päänsärkyyn pystytään useimmissa tapauksissa vaikuttamaan suotuisasti manuaaliterapeuttisella hoidolla ja ohjauksella. Jos sinua kuitenkin huolestuttaa jatkuvat päänsäryt tai päänsärky haittaa toimintaasi arjessa, eikä särky hellitä ajan myötä, on hyvä hakeutua ammattilaisen vastaanotolle.

lue lisää

Palvelut

Klassinen hieronta
Urheiluhieronta
TMD Purentalihashieronta
Raskausajan hieronta
Postpartum -hieronta
Kuntoutusharjoitteiden ohjaus
Terapeuttinen keskusteluapu
tDCS -hoito masennukseen ja kipuun

Käyntiosoite:

Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Klikkaa reitti!

Yhteystiedot:

040 5959 782
carita@hierojacarita.fi

#ihantalo 🤍