Valmistuminen koulutetuksi hierojaksi & urheiluhierojaksi Suomen Urheiluhierojaopistosta

Kun aloitin matkani kohti uutta ammattia, tuntui ajatus valmistumisesta kaukaiselta. Vuosi on vierähtänyt kuitenkin nopeasti ja tässä sitä nyt paistatellaan kesähelteessä, yhdessä kädessä kurssitodistus ja toisessa stipendi.

Kuvassa alla ovat opettajani: (vasemmalla) Anniriikka Tervo -koulunjohtaja, (keskellä) Patrick Nyströn -osteopaatti, urheiluhieroja, voimavalmentaja, Ilari Keckman -osteopaatti, urheiluhieroja. Kuvasta puuttuvia opettajiamme ovat olleet Marko Vepsä -urheiluhieroja, fysiikkavalmentaja, Sami Hämäläinen -OMT fysioterapeutti, Pia Partanen -ekonomi, urheiluhieroja & Jarmo Saviaro -ensihoitaja.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Carita Kanteleinen (@carita_k_) jakama julkaisu

Olen todella tyytyväinen siitä että valitsin Suomen Urheiluhierojaopiston opinahjokseni ja kiitollinen siitä että he valitsivat minut oppilaakseen. Tärkeimmäksi kriteeriksi valintaani lopulta muodostui laajat anatomian perusteet ja ajankohtaiseen ja tarkastettuun tietoon perustuva opetus.  On etuoikeutettu olo siitä että ammattitaitoni pohjautuu sille. Koko opintovuoden ajan teoriaopintojen rinnalla opettelimme lukemaan tutkimuksia ja tunnistamaan hyvän tutkimuksen kriteeristöä. Tämä mahdollistaa ammattitaidon laadukkaan kehittämisen jatkossakin. 

Opintovuoden aikana kävi nopeasti selväksi se että koulun johto ja henkilökunta tekevät työtään intohimoisesti ja sydämestään käsin. Sitoutuminen meihin oppilaisiin yksilötasolla oli ihailtavaa. Jokaisen haluttiin onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla ja kaikki tuki mitä tarvittiin annettiin. Koronasta ja pitkin vuotta vaihtelevista rajoituksista huolimatta varmistettiin että pääsemme valmistumaan ajoissa, tinkimättä opetuksen tai työharjoittelun laadusta. Tällainen erityinen vuosi ja onnistuminen sen puitteissa ei ole itsestäänselvyys. Onnistuimme kuitenkin ja onnistuimme siinä yhdessä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Carita Kanteleinen (@carita_k_) jakama julkaisu

Meistä muodostui tiimi jossa tarpeen mukaan mukauduttiin lennosta. Pidettiin yhteyttä, naurettiin, itkettiin, kannateltiin ja pysähdyttiin tarvittaessa. Tämä ei ole ollut vain sattumaa. Tiimiytyminen ei ole mahdollista ilman nykyaikaista hyvää johtamista, joka perustuu kunnioitukselle, luottamukselle, tasa-arvoisuudelle, vastuun jakamiselle ja johdonmukaisuudelle. Nämä yhdessä muodostavat turvallisuuden ilmapiirin joka mahdollistaa kunkin yksilön kukoistamisen ja vain tällaisessa ilmapiirissä on mahdollista tuottaa opetetut asiat sisäistäneitä korkeatasoisia ammattilaisia. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Carita Kanteleinen (@carita_k_) jakama julkaisu

Suomen Urheiluhierojaopistolla on missio tuottaa alan standardit ylittäviä ammattilaisia ja ylpeänä seison heidän joukossaan valmiina aloittamaan työni terveydenhuollon ammattihenkilönä ja Valviran rekisteröimänä koulutettuna hierojana.

Tässä vielä pieni ote valmistujaispuheestani:

”  Perhonen on hieno metafora elämän matkalle: pysyvää on vain muutos.
On hyvä kuitenkin muistaa että perhosen elämä koostuu suurimmaksi osaksi muista vaiheista kuin sen komeimmasta, jossa se levittää kauniit siipensä auringonvalossa tai kuun loisteessa.
  Munasta, toukaksi. Toukasta, koteloksi ja kotelon hiljaisista varjoista vasta perhoseksi. Jokainen vaihe yhtä tarpeellinen, tärkeä ja yhtä täynnä merkityksellistä muutosta. Perhosen värikkäimmän vaiheen alkaminen on myös alkusoitto sen viimeiselle, ennen kuin elämän ympyrä sulkeutuu.
  Siksi rakkaat kollegat, ei kannata kiirehtiä.
Aika kyllä kulkee ja jokaisen vaiheet tulevat vääjäämättä.
   Löytäkäämme kauneus, herkkyys, merkityksellisyys ja kiitollisuus myös niistä hetkistä kun tuntuu että kotelomme on käymässä ahtaaksi, eikä mikään tunnu liikkuvan. Valo kyllä löytää lopulta tiensä kotelon seiniin syntyneiden säröjen lävitse. Ja ennen kuin huomaattekaan, venyttelette uusia siipiänne kesä auringon lämpimässä syleilyssä. ”

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Carita Kanteleinen (@carita_k_) jakama julkaisu

Kiitos Suomen Urheiluhierojaopisto ja kaikki tyypit siellä.
Kiitos rakkaat opiskelutoverit.
Kiitos kaikille ystäville, kavereille, tutuille ja eritoten perheenjäsenille jotka olette tukeneet minua tällä monivaiheisella muutoksen tiellä.

 

Carita Kanteleinen

Palvelen manuaaliterapeuttisin keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa. Omaan kokemusta eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä ja erityistä kykyä kohdata ihmisiä joilla on vaikeita elämänkokemuksia, pitkittynyt kuormitustila ja/tai kroonistunut kiputila.

Aiheeseen liittyviä julkaisuja

Fitnessurheilun lajianalyysi ja hierojan rooli

Fitnessurheilun lajianalyysi ja hierojan rooli

Tässä kirjoituksessani painotan mahdollisimman turvallisesti ja terveellisesti toteutettua naisten fitnessurheilua tutkitun tiedon valossa sekä kliinistä kokemustani hierojana. Lyhyesti fitnessurheilusta voidaan todeta, että se on todellista huippu-urheilua, ja jotta sitä voidaan harrastaa mahdollisimman terveellisesti sekä turvallisesti, on harjoittelun oltava hyvin ja yksilöllisesti ohjelmoitua. Kehittymiseen pitää suhtautua maltillisesti ja pitkäjänteisesti. Tavoitteellinen fitnessurheilu vaatii vahvaa sitoutumista sekä panostamista ammattitaitoiseen valmennukseen ja hyvinvoinnin seurantaan.

lue lisää
Näyttöön perustuva hoitotyö hieronnassa

Näyttöön perustuva hoitotyö hieronnassa

Yksi toimintani kulmakivistä on näyttöön- ja tutkittuun tietoon perustuva hoitaminen. Mitä se sitten tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?  

Tärkeää se on siksi, että Suomessa kaikkia terveydenhoitoalan ammattilaisia sitoo lainsäädäntö ja eettiset ohjeistukset, joiden tavoitteena on turvata kaikille hoitoa tarvitseville mahdollisimman yhtenäinen ja laadukas terveydenhoito. Koulutettu hieroja on osa tätä moniammatillista terveydenhoidon yhteisöä, ja nämä lait näin ollen koskevat myös meitä. 

Hieroja on erikoistunut hoitamaan asiakkaitaan tuki- ja liikuntaelin sairauksissa manuaaliterapeuttisin keinoin. Usein pääasiallinen hoidon tavoite on lievittää kipua ja stressiä. Hieroja on myös velvoitettu tukemaan ja tarvittaessa ohjaamaan asiakastaan yleisesti hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa.

lue lisää

Palvelut

Klassinen hieronta
Urheiluhieronta
TMD Purentalihashieronta
Raskausajan hieronta
Postpartum -hieronta
Kuntoutusharjoitteiden ohjaus
Turvallinen kohtaaminen

Käyntiosoite:

Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Klikkaa reitti!

Yhteystiedot:

040 5959 782
carita@hierojacarita.fi

#ihantalo 🤍