Suunta on oikea

Kirjoittanut Carita Kanteleinen
10 · 03 · 20

Mielestäni manuaaliterapeuttinen hoitokokemus on parhaimmillaan dialoginen tapahtuma, joka voimauttaa hoidettavaa ja hoitajaa.

Tänään sain ensimmäisen kokemuksen sellaisesta hoitotilanteesta, jonka vuoksi lähdin alalle. Sen mahdollisti se, että loin puitteet hoitotilanteen ympärille itse. Sain vahvistuksen niille ajatuksille joita olen pitkään mielessäni pyöritellyt.

Kokemukseen on mahdollista vaikuttaa kaikkien aistien kautta, joten haluan omassa työssäni ottaa nämä kaikki huomioon. Tuoksut, valo, äänet, musiikki, värit ja lämpötila ovat ensimmäisiä asioita jotka virittävät sinut tulevaan hoitoon. Niillä voi olla isokin merkitys hoitovasteen kannalta. Niillä on myös merkitystä työhyvinvoinnin kannalta. Haluan luoda ympäristön joka on yhtälailla miellyttävä ja maadoittava omasta mielestäni kuin asiakkaastakin.

Hoitokohtaamiset olivat onnistuneita ja päivän päätteeksi minulla on kiitollinen mieli ja täyttynyt olo. Tätä oloa voisi verrata taiteen tekemiseen, jota olen siis tehnyt koko elämäni ja sen saralla myös ”vakavasti” harrastanut.
   Opiskelu, pohdinnat ja keskustelut ovat kuin taiteen tekemistä; luon mielessäni teoksia ja kartutan tekniikkaa. Hoitotilanne on kaiken huipentuma; se on taidenäyttely, jossa jokainen siihen osaa ottava on mukana luomassa hetkessä syntyvää kokemusta. Minä ohjaan tilannetta kosketukseni kautta suuntaan jonka luen asiakkaani kehosta. Onnistunut dialogi on täyteläinen kokemus kummallekin meistä.

En ole aikaisemmin saanut samanlaista täyttymystä mistään muusta kuin taiteesta ja sen tekemisestä. Tämä päivä onkin eräänlainen virstanpylväs tiellä, jolla olen tallustanut epävarmana suunnasta jo pitkään; olen luottanut sisäiseen ääneeni ja uskaltanut. Olen valinnut oikean tien ja nyt sain siitä ensimmäisen kiistattoman todenteen.

Carita Kanteleinen

Opiskelen Suomen urheiluhierojaopistossa, josta valmistun 2021 koulutetuksi hierojaksi ja urheiluhierojaksi. Tavoitteenani on mm. hyvä anatomian tuntemus ja ammattitaito jonka avulla voin palvella monipuolisesti eri asiakasryhmiä. Minulla on erityistä kykyä kohdata ihmisiä joilla on vaikeita elämänkokemuksia ja asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä. Toimin ajoittain myös kokemusasiantuntijana, sekä asiantuntijana näiden aihepiirien parissa. Jos sinulla herää kysymyksiä ota rohkeasti yhteyttä.

Aiheeseen liittyviä julkaisuja

Selkään sattuu! – Huono työasentoergonomia; mikä ratkaisuksi?

Selkään sattuu! – Huono työasentoergonomia; mikä ratkaisuksi?

Suomessa n. 11% liikkuu suositusten mukaisesti. Meidän kulttuurimme painottaa tehokkuutta ja kiire usein hallitsee työaikaa kuin vapaa-aikaakin. Emme nuku riittävästi, jolloin kehomme on jatkuvassa stressitilassa eikä pääse palautumaan ja elintavat muutoinkin ovat vähintään epäsäännölliset. Ehkä jo tästä voimme päätellä millaisella pohjalla yleinen hyvinvointimme kiikkuu. Ja jos tälläiset asiat luovat pohjan kaikelle toiminnalle emme voi olettaa ratkaisevamme niistä syntyneitä ongelmia laittamalla rikkinäisen perustan päälle välineitä.

Hieronnan vaikutuksista

Hieronnan vaikutuksista

Erilaisiin manuaalisiin terapioihin, kuten hierontaan liittyy valtavasti uskomuksia. Uskomuksista tulee helposti vakuuttavan ”asiantuntijan” lausumina totuuksia. Yksi painava syy sille miksi valitsin juuri Suomen urheiluhierojaopiston kouluttautuakseni hierojan ammattiin oli siinä että kyseinen opinahjo painottaa koulutuksessaan ajankohtaista tutkittua tietoa. Sopivan ravistelevaa oli kuulla että tämä ala valtaosin toimii noin 20 vuotta vanhan tiedon varassa. Tämä herätti minussa valtavan kiinnostuksen tutkia ja pohtia hieronnan ilmiöitä sekä omia käsityksiä tarkemmin.

Kommentit

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *