Suunta on oikea

Kirjoittanut Carita Kanteleinen
10 · 03 · 20

Mielestäni manuaaliterapeuttinen hoitokokemus on parhaimmillaan dialoginen tapahtuma, joka voimauttaa hoidettavaa ja hoitajaa.

Tänään sain ensimmäisen kokemuksen sellaisesta hoitotilanteesta, jonka vuoksi lähdin alalle. Sen mahdollisti se, että loin puitteet hoitotilanteen ympärille itse. Sain vahvistuksen niille ajatuksille joita olen pitkään mielessäni pyöritellyt.

Kokemukseen on mahdollista vaikuttaa kaikkien aistien kautta, joten haluan omassa työssäni ottaa nämä kaikki huomioon. Tuoksut, valo, äänet, musiikki, värit ja lämpötila ovat ensimmäisiä asioita jotka virittävät sinut tulevaan hoitoon. Niillä voi olla isokin merkitys hoitovasteen kannalta. Niillä on myös merkitystä työhyvinvoinnin kannalta. Haluan luoda ympäristön joka on yhtälailla miellyttävä ja maadoittava omasta mielestäni kuin asiakkaastakin.

Hoitokohtaamiset olivat onnistuneita ja päivän päätteeksi minulla on kiitollinen mieli ja täyttynyt olo. Tätä oloa voisi verrata taiteen tekemiseen, jota olen siis tehnyt koko elämäni ja sen saralla myös ”vakavasti” harrastanut.
   Opiskelu, pohdinnat ja keskustelut ovat kuin taiteen tekemistä; luon mielessäni teoksia ja kartutan tekniikkaa. Hoitotilanne on kaiken huipentuma; se on taidenäyttely, jossa jokainen siihen osaa ottava on mukana luomassa hetkessä syntyvää kokemusta. Minä ohjaan tilannetta kosketukseni kautta suuntaan jonka luen asiakkaani kehosta. Onnistunut dialogi on täyteläinen kokemus kummallekin meistä.

En ole aikaisemmin saanut samanlaista täyttymystä mistään muusta kuin taiteesta ja sen tekemisestä. Tämä päivä onkin eräänlainen virstanpylväs tiellä, jolla olen tallustanut epävarmana suunnasta jo pitkään; olen luottanut sisäiseen ääneeni ja uskaltanut. Olen valinnut oikean tien ja nyt sain siitä ensimmäisen kiistattoman todenteen.

Carita Kanteleinen

Olen koulutettu hieroja & urheiluhieroja Carita Kanteleinen. Palvelen manuaaliterapeuttisin keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa. Omaan kokemusta myös eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla on erityistä kykyä kohdata ihmisiä joilla on vaikeita elämänkokemuksia ja asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä. Toimin ajoittain myös kokemusasiantuntijana, sekä asiantuntijana näiden aihepiirien parissa. Jos sinulla herää kysymyksiä ota rohkeasti yhteyttä.

Aiheeseen liittyviä julkaisuja

Miten klassinen hieronta eroaa urheiluhieronnasta?

Miten klassinen hieronta eroaa urheiluhieronnasta?

Käytännössä kaikki lääketieteellinen länsimainen hieronta perustuu klassiseen hierontaan. Myös urheiluhieronta. Klassinen hieronta perustuu tietynlaisiin hierontaotteisiin, joita yhdistellään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Urheiluhieronnassa korostuu anatomian- ja erilaisten urheilulajien fyysisten vaikutusten- ja harjoituskausien tuntemus, joiden perusteella hieroja voi päätellä tarvittavia manuaaliterapeuttisia toimia. Klassisten hierontaotteiden lisäksi urheiluhieronnassa usein käytetään erilaisia liikelaajuutta parantavia ja kipua helpottavia harjoitteita, venytyksiä ja liikkuvuutta parantavia manuaaliterapeuttisia tekniikoita. Hierontaan kuuluu myös olennaisesti kuntoutusharjoitusten suunnittelu ja ohjaus, sekä tarvittaessa ohjaaminen jatkotutkimuksiin tai hoitoon toiselle ammattilaiselle.
Klinikallani yhdistelen kaikkea osaamistani tarpeen mukaan.

Taikaa vai turvaa?

Taikaa vai turvaa?

Jatkan pitkästä aikaa blogin päivittämistä lempiaiheellani: turvallisuuden merkitys hoitotyössä. 

Riittävän turvallisen hoitotilanteen luomalla voi saada ”ihmeitä” aikaan. Ihmeeltä ja jopa jollain tapaa selittämättömältä se voikin hoidettavan kokemuksena tuntua, kun erilaisia tunteita alkaa hieronnan aikana nousta esiin. Sellaisia, jotka ovat joutuneet pitkään jatkuneen stressin vuoksi sivuuttaa, jotta jaksaa ”pysyä kasassa” pakollisten asioiden hoitamista varten.

Anna palautetta!

Anna palautetta!

Oletko ollut hoitopöydälläni ja pitänyt saamastasi hoidosta? Jotta minun on mahdollista saada tarjoamani palvelut mahdollisimman monen mahdollisen asiakkaan tietoisuuteen on asiakaspalautteilla iso merkitys. Niiden avulla pystyn myös kehittämään palveluitani....