Päänsärky

Kirjoittanut Carita Kanteleinen
4 · 21 · 23

Yksi yleinen hierontaan hakeutumisen syy on jo jonkin aikaa jatkunut päänsärky. Moni on saattanut käydä vaivan kanssa lääkärissä, josta neuvona on ollut hakeutua hierojalle. Ohessa lyhyesti yleistietoa päänsäryistä.

 

Päänsärkytyypit luokitellaan kolmeen kategoriaan

Primäärit päänsäryt, jotka eivät johdu sairaudesta tai traumasta. Tämän kategorian päänsäryt ovat kaikkein yleisimpiä ja niihin lukeutuu: migreeni, jännityspäänsärky, sarjoittaiset päänsäryt ja muut primäärit päänsäryt.

Sekundaariset päänsäryt johtuvat jostakin sairaudesta, taudista, fyysisestä ongelmasta tai vammasta. Niskaperäinen päänsärky lukeutuu tähän kategoriaan.

Neuropatiat, kasvojenalueen kivut ja muut päänsäryt, johtuvat usein aivohermojen erilaisista ongelmista. Neuropatia on lääketieteellinen yleiskäsite, jolla tarkoitetaan ääreishermostonvauriota.

 

Miksi on tärkeää selvittää minkälaisestä päänsärystä on kyse

Jotta on mahdollista saavuttaa mahdollisimman hyvä vaste eli kivun lieventyminen, kipukohtausten väheneneminen tai kivun loppuminen on syytä selvittää minkälaisesta päänsärkytyypistä on kyse. Tietämällä mahdollisimman tarkasti minkälaisesta päänsärkytyypistä on kyse, voimme valita kyseisen päänsärkytyypin hoitoon parhaan lähestymistavan. Hyvin usein päänsäryn taustalla on asioita, jotka tulevat selkeästi esiin vastaanotolla haastattelun ja tutkimusten yhteydessä. Joskus oireita ja tilannetta pitää kartoittaa pidemmän aikaa. Hyvin harvoin päänsärkyjen taustalla on vakavaa sairautta, vaikka iltapäivälehtien lööpit haluavatkin pitää meitä varpaillaan. Päänsärkyyn pystytään useimmissa tapauksissa vaikuttamaan suotuisasti manuaaliterapeuttisella hoidolla ja ohjauksella. Jos sinua kuitenkin huolestuttaa jatkuvat päänsäryt tai päänsärky haittaa toimintaasi arjessa, eikä särky hellitä ajan myötä, on hyvä hakeutua ammattilaisen vastaanotolle.

Lähde:

https://ichd-3.org/

May A. Hints on Diagnosing and Treating Headache. Dtsch Arztebl Int. 2018;115(17):299-308.
doi:10.3238/arztebl.2018.0299

Carita Kanteleinen

Palvelen manuaaliterapeuttisin keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa. Omaan kokemusta eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä ja erityistä kykyä kohdata ihmisiä joilla on vaikeita elämänkokemuksia, pitkittynyt kuormitustila ja/tai kroonistunut kiputila.

Aiheeseen liittyviä julkaisuja

Hyvinvointia talviuinnista

Hyvinvointia talviuinnista

Kylmää vettä on käytetty hoitomuotona moniin vaivoihin kautta aikain. Nykyään kylmäaltistuksella tiedetään olevan monenlaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia, joita on pystytty todentamaan tutkimuksen keinoin. Talviuintiin liittyy kuitenkin myös riskejä, joita ei ole syytä unohtaa. Siksi turvallisin ja uuden harrastuksen mielekkyyttä ajatellen talviuintiin on perusteltua tutustua ohjattuna tai vähintään toisen ihmisen kanssa.

lue lisää
Hieronnan vaikutukset

Hieronnan vaikutukset

Hieronta voi lievittää kipua, laskea stressitasoja, verenpainetta ja parantaa liikelaajuuksia. Siitä voi saada helpotusta ahdistukseen ja rentoutumisen myötä ja hieronnalla voi olla unenlaatua parantavia vaikutuksia.

lue lisää

Palvelut

Klassinen hieronta
Urheiluhieronta
Raskausajan hieronta
Purentalihashieronta (alkaen 13.5.)
Kuntoutusharjoitteiden ohjaus
Turvallinen kohtaaminen
Terapeuttinen kosketus

Käyntiosoite:

Ihantolantie 2, 01900 Nurmijärvi
Klikkaa reitti!

Yhteystiedot:

040 5959 782
carita@hierojacarita.fi