Ohjattu meditaatio yksilöille, pareille ja ryhmille

Kirjoittanut Carita Kanteleinen
6 · 15 · 22

Teen tilauksesta ohjattuja meditaatioita yksilöille, pareille ja ryhmille. Minut voi tilata pitämään meditaatiota haluttuun paikkaan tai voin järjestää tilan tai paikan itse, jolloin hintaan lisätään mahdolliset paikan vuokrakustannukset. Meditaatio suunnitellaan osallistujien toiveiden ja kokemuksen mukaan. Ohjatun meditaation vähimmäiskesto on n. tunti, josta itse meditaatiota on n. 10-60min. Ohjatussa meditaatiossa tutkitaan meditaatioharjoitusten ohella kehotuntemuksia, harjoituksista nousseita ajatuksia ja kysymyksiä. Hinta 60€ / tunti + mahdolliset tilavuokrat + mahdolliset matkakustannukset.

Ohjattu meditaatio lapsille ja nuorille

Ohjaus kestää maksimissaan tunnin, josta itse meditaatio harjoitusta iästä ja ryhmästä riippuen on 10 – 30 minuuttia. Esimerkiksi ala-aste ikäisille lapsille 10 minuuttia on maksimi. Lapsille suunnattu meditaatio-ohjaus pitää sisällään myös liikettä ja leikkiä. Meditaatio harjoitukset on pilkottu lyhyiksi muutaman minuutin pätkiksi, muun keho-, mieli- ja tunne tutkiskelun ohelle.

Ohjaus on mahdollista suorittaa esim. ulkona, koulu- tai harrastetiloissa.
Vilkkaille tai erityisen tuen ryhmille on mahdollista järjestää eläinavustaja mukaan (huomioikaa mahdolliset allergiat tai tilavaatimukset).
Olen toiminut useamman vuoden partiojohtajana 7 – 10 vuotiaille lapsille.

Ohjattu meditaatio aikuisille

Ohjaus kestää yleensä n. tunnin, mutta kesto on mahdollista suunnitella joustavasti vastaamaan toiveita, tarpeita ja kokemusta. Tunnista itse meditaatiota on n. 30 – 40 minuuttia. Meditaatioharjoitukset voidaan tehdä useampi, joiden välissä tutkitaan yhdessä kehotuntemuksia, ajatuksia ja kysymyksiä.

Ohjatussa meditaatiossa voit oppia :

 • Autonomisen hermoston toiminnasta
 • Hengityksen vaikutuksesta kehoon, mieleen ja niiden yhteyteen
 • Mitä tarkoittaa tietoinen läsnäolo
 • Turvallisuuden merkityksestä kehon näkökulmasta käsin
 • Palleahengityksen
 • Meditoinnin historiasta ja perinteistä
 • Meditointiharjoituksen jota voit tehdä myös itsenäisesti

Ohjatussa meditaatiossa sinulla on mahdollisuus:

 • Tutustua hengitykseen ja meditointiin turvallisesti
 • Kysyä ja keskustella
 • Saada työkaluja ja voimavaroja sietää stressitekijöitä paremmin arjessa

Tietoinen läsnäolo / Meditaatio voi vaikuttaa myönteisesti:

 • Pitkittyneeseen stressiin
 • Kipuun
 • Immuunijärjestelmän toimintaan
 • Verenpaineeseen
 • Hormonitoimintaan
 • Häiritseviin tunteisiin, kuten pelkotiloihin

Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai et löytänyt tarvitsemaasi tietoa, soita tai laita viestiä.
Yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta.

 

Carita Kanteleinen

Olen koulutettu hieroja & urheiluhieroja Carita Kanteleinen. Palvelen manuaaliterapeuttisin keinoin mm. erilaisissa tuki- ja liikuntaelin pulmissa. Omaan kokemusta myös eliittitason urheilijoiden kanssa työskentelystä. Minulla on erityistä kykyä kohdata ihmisiä joilla on vaikeita elämänkokemuksia ja asiantuntemusta emotionaalisen traumatisoitumisen ilmiöistä. Toimin ajoittain myös kokemusasiantuntijana, sekä asiantuntijana näiden aihepiirien parissa. Jos sinulla herää kysymyksiä ota rohkeasti yhteyttä.

Aiheeseen liittyviä julkaisuja

Voimaa vanhuuteen!

Voimaa vanhuuteen!

Minulla on ollut ilo hypätä liikunnanohjauksen maailmaan viime vuoden loppupuolella. Ohjaan Nurmijärven Fitness Clubilla kahdesti viikossa kokoontuvaa Voimaa Vanhuuteen -senioriryhmää. Yhteinen aikamme on ollut monella tavoin opettavaista. Päällimmäisenä asiana mieleni valtaa ilo, joka värittää pitkälti yhdessä vietettyä aikaamme. Näkemykseni ja kokemukseni mukaan senioriryhmän liikunnallinen ohjaaminen ei juurikaan eroa minkä tahansa muunkaan toimintakykyä ylläpitävän ja parantavan ryhmäliikunnan ohjauksesta. Tämän tekstin lopussa kerron asioita, joita olen erityisesti huomioinut työskentelyssäni ja siitä miten ohjaukseni rakentuvat. 

Erinomainen voimaharjoitteluohjelma kaikille

Erinomainen voimaharjoitteluohjelma kaikille

Erinomainen voimaharjoitteluohjelma kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nostamaan voimatasojaan, vähentämään kipuja ja voimaan paremmin. Tämä kirjoitus pitää sisällään esittelyn yksijakoisesta 5×5 voimaharjoitteluohjelmasta, joka on erinomainen tapa aloittaa saliharjoittelu. Se on yksinkertaisuudessaan myös mahdollista tehdä kotioloissa vähillä välineillä. Ja vaikka se on yksinkertainen, on se erittäin tehokas. Ohjelma sopii erinomaisesti niille, jotka ovat ensimmäistä kertaa kokeilemassa saliharjoittelua ja niille joille sali kuuluu jo liikuntarepertuaariin.  Tämä kirjoitus on kuitenkin muotoiltu ensikertalaisia huomioiden.